İşimiz Sağlık Programı ..

2

Üniversitemiz Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Kon Tv’ nin ortak yapımı olan İşimiz Sağlık isimli programımızın bu haftaki konukları Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Faik TÜRKMEN, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sami KÜÇÜKŞEN’ i ağırladık. Diz Kireçlenmesi ve Menisküs hakkında merak edilenleri konuştuk.

3 (1)

Program linkleri aşağıda verilmiştir.

İlk Kısmı İzlemek İçin Tıklayınız
İkinci Kısmı İzlemek İçin Tıklayınız

 

 

Kaleci Mücahit’e Konya’da başarılı operasyon

11111
Kaleci Mücahit’e Konya’da başarılı operasyon
Atiker Konyaspor’da sakatlığı devam eden Mücahit Atalay Menisküs ameliyatı oldu. Kaleci Mücahit Atalay Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesini tercih etti. Başarılı bir operasyon geçiren Mücahit, “Çok keyifli bir ameliyattı. Kısa sürede antrenmanlara çıkacağım inşallah” dedi.

Diz ağrısı şikayetiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran Atiker Konyaspor’un başarılı oyuncusu Mücahit Atalay’da Menisküs yırtığı olduğu tespit edildi. Dün ameliyata alınan ve başarılı bir operasyon geçiren kaleci Mücahit’in durumuna ilişkin bilgiyi, operasyonu gerçekleştiren Üniversitenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Faik Türkmen verdi. Türkmen “Diz ağrısı şikayetiyle bize müracat eden Mücahit’in iç menisküsünde yırtık vardı. Bunun tedavisini kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Ameliyatımız oldukça başarılı geçti. Durumu gayet iyi ve taburcu edeceğiz. Kendisine spor hayatında ve Konyaspor’da başarılar diliyorum” dedi.

222222
WhatsApp Image 2019-03-18 at 16.04.15
WhatsApp Image 2019-03-18 at 16.04.16 (1)
Menisküs yırtıklarının sadece sporcularda değil tüm insanlarda görülebileceğini belirten Türkmen, dizde takılma, ağrı, basınç ve şişlik şikayetleri bulunanların mutlaka bir ortopedist tarafından muayene edilmesi gerektiğini belirtti. Türkmen “Menisküs yırtığı olan hastaların en kısa sürede kapalı yöntemle tedavi edilmeleri gerekmektedir” dedi.

Bir gün içinde taburcu edilen Mücahit Atalay, ameliyatın çok keyifli geçtiğini belirterek, Doç. Dr. Faik Türkmen, Dr. Mustafa Özer ve diğer çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Türkmen “Keyifli bir ameliyat derken lafın gelişi olarak söylemiyorum. Hocamız bana operasyonu anlatarak, espri yaparak çok güzel bir ameliyat geçirdik. Başlamasıyla bitmesi bir oldu. Ben de bu arada menisküsün ne olduğunu, nereden olduğunu görmüş oldum. Hocama çok teşekkür ediyorum ve eline sağlık diyorum. 3-4 hafta içerisinde antrenmanlara başlayacağımı ümit ediyorum” diye konuştu.